💥نقش بازی واسباب بازی در رشد کودکان
کودکان در تمام دنیا فارغ از نوع ملیت ، نژاد ، فرهنگ ، جنس ، زبان و غیره یک ویژگی مشترک دارند و این ویژگی مشترک بازی وجنب و جوش در هر شرایطی میباشد. البته بازی کردن فقط مختص به کودکان نبوده وبزرگسالان نیز دارای بازیهای مختص خود میباشند.
“ کودکان در دنیای بازیهای خود زندگی میکنند “ این زندگی آنهاست و از این طریق در زمینه های فکری ، جسمی ، عاطفی و اجتماعی رشد میکنند.
بازی کردن برای کودکان راهی برای ابراز احساسات ، تخلیه انرژی ، بیان ناکامیها و اضطراب و استرسهای عصبی آنها میباشد. از طریق بازی موفق به کسب مهارت و ورزیدگی برای حل مشکلات در زندگی آینده خود میشوند.در حقیقت بازی کردن در کودکان نوعی تلاش برای هماهنگی با محیط دنیای بیرون میباشد.
با توجه به اینکه بازی و نوع اسباب بازی که در اختیار فرزندانمان قرار میدهیم تأثیر مستقیمی در رشد ذهنی ، عاطفی ، جسمی و همچنین افزایش توان
و مهارتهای حرکتی آنها دارد ، به عنوان والدین وظیفه داریم در انتخاب بازی و نوع اسباب بازی دقت لازم را نموده و اسباب بازی های استاندارد و مناسب سن
آنها را در اختیارشان فرار دهیم و حتی المقدور طی روز زمانی را در بازی آنها شرکت کنیم.
✨دسته بندی کلی بازیها
اصولا” بازیها را میتوان ازجهات مختلف دسته بندی کرد ولی بطور کلی میتوان آنها را به شکل زیر دسته بندی کرد :
- باریهای جسمی – حرکتی
- بازیهای ساختنی
- بازیهای تقلیدی
- بازیهای خلاق
آموزش از طریق هر یک از این بازیها به شرط اینکه هیج نوع اجباری در آن وجود نداشته باشد میتواند نقش مهمی در تقویت قوای ذهنی ، فکری و تقویت حواس پنجگانه کودکان داشته باشد.
👈 اهمیت و فواید بازی در کودکان به طور کلی عبارتند از :
- باعث تحریک اولیه رشد مغزی درکودکان میشود . متخصصین علوم اعصاب و علوم تربیتی به این نتیجه رسیده اند که انجام بازی میتواند موجب تحریک قشر مغزی کودکان شده و زمینه ساز رشد آن شود. این ناحیه از مغز با پردازش رفتارهای شناختی رشد و یادگیری کودکان ارتباط بیشتری دارد.
- خلاقیت را در کودکان افزایش میدهد.
- سبب تقویت هوش کودکان میشود. پژوهشهای به عمل آمده نشان داده که بازی متناسب به سن کودکان با داشتن هوش بالاتر در سنین بالاتر ارتباط مستقیمی دارد.
- مهارتهای ارتباطی و کلامی کودکان را افزایش میدهد. بازی با اسباب بازی و دیگر کودکان سبب افزایش قدرت کودکان در ارتباط گیری با دیگران و ارتباط کلامی بهتری در آنها میشود.
- در کنترل عواطف و بروز هیجانات خود عملکرد بهتری دارند.
- سبب پرورش مهارتهای اجتماعی آنها میشود . کودکان در حین بازی مقررات و آداب معاشرت با دیگران را می آموزند با شرایط محیطی سازگاری بهتری دارند و همدلی بیشتری در فعایتهای اجتماعی ار خود به نمایش میگذارند.